• Assalammu'alaikum wbt. Blog ini membicarakan pelbagai topik agama yang merangkumi Artikel Umum, Akhir Zaman, Al-Quran, Hidayah Allah, Kebangkitan Islam, Satanisme, As-Siyasah, Doa & Bacaan, Fiqh Ibadah, Darah Wanita, Haji & Umrah, Korban & Akikah, Puasa, Solat, Toharoh, Zakat, Fiqh Muamalat, Hadis Pilihan, Ilmuwan Islam, Isu Semasa, Budaya Kufur, Islam Liberal, Pluralisme, Sekularisme, Syiah, Wahabiyyah, Kebesaran Allah, Kisah Teladan, Qishosul Anbiya', Sejarah Islam, Sirah Nabawi, Tafsir Al-Qur'an, Tasawwuf & Akhlak, Tauhid / 'Aqidah, Tazkirah, Akhirat, Bulan Islam, Kematian, Kisah Al-Quran, Tokoh Muslim, Ulama' Nusantara, Video Agama dan sebagainya. Semoga pembaca mendapat faedah ilmu dari pembacaan artikel dalam blog ini.. dalam mencari rahmat, keampunan dan keredhaan Illahi. InsyaAllah Ta'ala.

  CURRENT MOON PHASE

 • Pusat Latihan WoodValley Village, Sg. Congkak, Hulu Langat, kini dibuka untuk Penginapan Percutian, Program Hari Keluarga, Team Building dan Penempatan Kursus. Untuk tempahan dan info lanjut, sila hubungi:

  1) Arshad: 016-700 2170 2) Fahmi: 017-984 9469 3) Azleena: 012-627 2457

  [[ Download Brochure ]]

  [[Lawat Laman Web]

  -------------------------------------------
 • Klik untuk subscribe ke blog ini dan anda akan menerima email pemberitahuan tentang artikel terbaru. Taipkan email anda di kotak bawah:

  Join 65 other followers

 • KLIK PAUTAN

  • None
 • TERBARU DIMINATI

Jom Iklan

TERMA & SYARAT IKLAN

 1. Kandungan iklan hendaklah tidak melanggar undang-undang dan/atau hukum syariah.
 2. Iklan yang telah dihantar, InsyaAllah akan dipaparkan di blog dalam masa 2 hari bekerja setelah pembayaran dibuat.
 3. Pengesahan pembayaran hendaklah dibuat melalui penghantaran email  ke irfanirsyad10@yahoo.com dengan menyatakan tajuk (subject) email “IKLAN” dan butiran seperti berikut :
  • Tajuk Iklan
  • Jumlah bayaran
  • Tarikh & masa bayaran
  • Nombor rujukan transaksi
 4. Pengesahan melalui penghantaran scanning image slip transaksi boleh juga diterima.
 5. Bayaran iklan hendaklah dibuat melalui deposit tunai (cash deposit) atau “online fund transfer” ke akaun nombor 1120 2670 1551 – Maybank.
 6. Pihak admin blog berhak membatalkan mana-mana iklan yang didapati melanggar terma dan syarat.

JENIS-JENIS IKLAN

1) Iklan Percuma

Untuk mempromosikan aktiviti yang bercorak keagamaan islam seperti ceramah di masjid, forum ehwal islam, seminar, bengkel dan sebagainya. Aktiviti yang dijalankan mestilah tidak bermotifkan keuntungan.

Tempoh akhir iklan (iklan dilupus dalam blog) ialah sehari selepas hari terakhir aktiviti tersebut. Format Iklan boleh dalam bentuk teks atau text dan imej dan akan dipaparkan di laman IKLAN.

2) Iklan Side Bar

Iklan ini akan dipaparkan di side bar blog. Keistimewaannya, iklan ini akan sentiasa terpapar dimana sahaja di dalam blog.

Spesifikasi Iklan :

 • Bilangan perkataan – tidak melebihi 50 patah perkataan
 • Size Imej – lebar maksimum = 160 pixel & tinggi maksimum – 200 pixel
 • Format imej = jpg, jpeg, png, gif. sahaja.

3) Iklan di Muka Depan (Sticky Post)

Iklan ini akan dipaparkan dimuka depan (sticky post). Keistimewaannya, iklan ini akan boleh dipaparkan dengan saiz imej yang lebih besar dan bilangan text yang lebih banyak.

Spesifikasi Iklan :

 • Bilangan perkataan – tidak melebihi 350 patah perkataan
 • Size Imej – lebar maksimum = 468 pixel & tinggi maksimum – 400 pixel
 • Format imej = jpg, jpeg, png, gif. sahaja.

KADAR BAYARAN IKLAN

Berikut adalah kadar bayaran dalam Ringgit Malaysia (RM)  iklan di blog irfanirsyad.wordpress.com

Paparan

Sidebar

Muka Depan

Jenis Iklan

3 bulan

6 bulan

3 bulan

6 bulan

Iklan Teks

4.00

6.00

3.00

5.00

Teks + Imej

6.00

10.00

5.00

8.00

HANTAR IKLAN

Sila isikan butiran iklan anda mengisi borang di bawah (untuk iklan yang disertakan dgn imej, sila hantar imej anda melalui email ke irfanirsyad10@yahoo.com dengan menyatakan no. rujukan iklan (no. rujukan boleh ditaip apa saja kombinasi abjad dan nombor sebanyak 6 karakter – contohnya 56WT78)Contohnya : http://www.ambg.com.my/images/ambankgroup_logo.gifSaya akui bahawa semua maklumat yang diberi adalah benar dan bersetuju mematuhi terma dan syarat pengiklanan di blog ini. Saya faham jika saya melanggar terma dan syarat pengiklanan, wang khidmat pengiklanan yang telah saya kirimkan, tidak akan dikembalikan.

Tags: iklan percuma, hantar iklan, jawatan kosong, iklan internet, iklan murah, iklan

%d bloggers like this: