• Assalammu'alaikum wbt. Blog ini membicarakan pelbagai topik agama yang merangkumi Artikel Umum, Akhir Zaman, Al-Quran, Hidayah Allah, Kebangkitan Islam, Satanisme, As-Siyasah, Doa & Bacaan, Fiqh Ibadah, Darah Wanita, Haji & Umrah, Korban & Akikah, Puasa, Solat, Toharoh, Zakat, Fiqh Muamalat, Hadis Pilihan, Ilmuwan Islam, Isu Semasa, Budaya Kufur, Islam Liberal, Pluralisme, Sekularisme, Syiah, Wahabiyyah, Kebesaran Allah, Kisah Teladan, Qishosul Anbiya', Sejarah Islam, Sirah Nabawi, Tafsir Al-Qur'an, Tasawwuf & Akhlak, Tauhid / 'Aqidah, Tazkirah, Akhirat, Bulan Islam, Kematian, Kisah Al-Quran, Tokoh Muslim, Ulama' Nusantara, Video Agama dan sebagainya. Semoga pembaca mendapat faedah ilmu dari pembacaan artikel dalam blog ini.. dalam mencari rahmat, keampunan dan keredhaan Illahi. InsyaAllah Ta'ala.

  CURRENT MOON PHASE

 • Pusat Latihan WoodValley Village, Sg. Congkak, Hulu Langat, kini dibuka untuk Penginapan Percutian, Program Hari Keluarga, Team Building dan Penempatan Kursus. Untuk tempahan dan info lanjut, sila hubungi:

  1) Arshad: 016-700 2170 2) Fahmi: 017-984 9469 3) Azleena: 012-627 2457

  [[ Download Brochure ]]

  [[Lawat Laman Web]

  -------------------------------------------
 • Klik untuk subscribe ke blog ini dan anda akan menerima email pemberitahuan tentang artikel terbaru. Taipkan email anda di kotak bawah:

  Join 65 other followers

 • KLIK PAUTAN

  • None
 • TERBARU DIMINATI

Blog Ini

Alhamdulillah, segala puji-pujian bagi Allah Tuhan sekalian alam, Dia-lah yang mencipta ‘arasy, langit dan bumi, Dia-lah jua Pencipta tempat, wujud-Nya tanpa memerlukan tempat. Dialah yang menurunkan kepada para hambaNya kitab Al-Quran yang tiada padanya walau sedikit pun  keraguan atau kesesatan. Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad, ahli keluarga dan para sahabat Baginda.

Selamat datang ke blog irfan-irsyad.wordpress.com. Blog ini dipenuhi dengan artikel-artikel dan info agama yang diambil dari pelbagai sumber yang meyakinkan. Penulis berserta sumber artikel juga, InsyaAllah akan dinyatakan sekali jika ada.

Jika para pembaca menjumpai sebarang keraguan dan kekeliruan pada mana-mana artikel, silalah  berikan teguran di ruangan komen dan rujuklah kepada ustaz atau pakar agama yang lebih arif supaya mendapat penjelasan terhadap keraguan dan kekeliruan tersebut.

Semoga ilmu pengetahuan yang dihimpunkan di sini, dapat memberikan menafaat, diamalkan dan menambahkan ilmu dan seterusnya dapat meraih keredhaan daripada Allah SWT kepada diri saya dan para pembaca sekalian. InsyaAllah.

Kepada anda yang ingin menghantar iklan di blog ini sila baca terma dan syarat. Pihak kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada anda yang melayari blog ini. Semoga kita semua mendapat keredhaan dan rahmat daripada Allah S.W.T. Insya Allah.

Undian anda terhadap artikel-artikel di blog ini amat dihargai.

Irfanirsyad – Mencari Keredhaan Illahi

_____________________________________

kisah nabi, kisah 25 nabi, sirah rasulullah, sirah nabi, fiqh, fekah, bersuci, jenis-jenis najis, berwuduk, beristinjak, menyamak kulit binatang, artikel islam, sejarah islam,tamaddun islam, tokoh islam, mandi junub, mandi wajib, hadas besar, hadas kecil, penyapuan khuf, bersugi, bersiwak, toharoh, jenis-jenis air, air mutlaq, air mustakmal, suci, tayammum, kebersihan, doa selepas wuduk, rukun wuduk, ilmuan islam, ilmuwan islam, ahli tafsir, Abu Jafar Muhammad bin Jarir at-Tabari, al-tabari, Tarikh al-Rusul wa al-Muluk, Ibnu Haitam, Kitab Al-Manazir, Maqalah fi Istikhraj Simat al’Qiblah, Al-Razi, Al Razi, perubatan islam, Abu Bakar Muhammad bin Zakaria al-Razi, Kitab al-Mansur, Kitab al-Asrar, Al’Thibal-Ruhani, Ahmad ibn al-Tayyib al-Sarakhasi, al-Sirah al’Falsafiyyah, Amarah al-lqbal aI’Dawlah, Kitab al-Ladzdzah, Kitab al-llmi al-Ilahi, Maqalah fi ma baid al’Thabiiyah, al-Syukuk ‘ala Proclus, 
%d bloggers like this: