• Assalammu'alaikum wbt. Blog ini membicarakan pelbagai topik agama yang merangkumi Artikel Umum, Akhir Zaman, Al-Quran, Hidayah Allah, Kebangkitan Islam, Satanisme, As-Siyasah, Doa & Bacaan, Fiqh Ibadah, Darah Wanita, Haji & Umrah, Korban & Akikah, Puasa, Solat, Toharoh, Zakat, Fiqh Muamalat, Hadis Pilihan, Ilmuwan Islam, Isu Semasa, Budaya Kufur, Islam Liberal, Pluralisme, Sekularisme, Syiah, Wahabiyyah, Kebesaran Allah, Kisah Teladan, Qishosul Anbiya', Sejarah Islam, Sirah Nabawi, Tafsir Al-Qur'an, Tasawwuf & Akhlak, Tauhid / 'Aqidah, Tazkirah, Akhirat, Bulan Islam, Kematian, Kisah Al-Quran, Tokoh Muslim, Ulama' Nusantara, Video Agama dan sebagainya. Semoga pembaca mendapat faedah ilmu dari pembacaan artikel dalam blog ini.. dalam mencari rahmat, keampunan dan keredhaan Illahi. InsyaAllah Ta'ala.

  CURRENT MOON PHASE

 • Pusat Latihan WoodValley Village, Sg. Congkak, Hulu Langat, kini dibuka untuk Penginapan Percutian, Program Hari Keluarga, Team Building dan Penempatan Kursus. Untuk tempahan dan info lanjut, sila hubungi:

  1) Arshad: 016-700 2170 2) Fahmi: 017-984 9469 3) Azleena: 012-627 2457

  [[ Download Brochure ]]

  [[Lawat Laman Web]

  -------------------------------------------
 • Klik untuk subscribe ke blog ini dan anda akan menerima email pemberitahuan tentang artikel terbaru. Taipkan email anda di kotak bawah:

  Join 65 other followers

 • KLIK PAUTAN

  • None
 • TERBARU DIMINATI

GEREJA TERBESAR, TERMODEN DAN TERCANGGIH DI ASIA


GAMBAR GEREJA TERBESAR DI ASIA TENGGARA BAKAL SIAP DI BUKIT JALIL, MALAYSIA
Calvary-Church

Satu tamparan besar buat Malaysia apabila satu gereja yang terbesar, tercanggih dan termoden telah dibina di Malaysia dan dikatakan sekarang ini 80% hampir siap. Sesuatu yang tidak logik akal apabila majoriti rakyat Malaysia beragama Islam dan pada masa yang sama gereja terbesar di bina di negara ini.

Gereja yang diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre sedang didalam pembinaan dan tapak pembinaannya adalah bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium. Anggaran kos pembinaan gereja terbesar ini adalah melebihi RM100 juta tidak termasuk kos tanah iaitu RM35 juta.

61Selain itu, pembinaan gereja yang paling moden dan canggih ini berkonsepkan Freemason. Lihat gambar di atas sebagai bukti.

gereja2

Gereja 6 tingkat ini adalah antara gereja yang tercanggih di dunia. Selain itu, gereja ini mempunyai auditorium yang mampu memuatkan 5 ribu orang dalam satu-satu masa. Pembinaan gereja ini bermula 15 Februari 2008 apabila tapak pembinaan gereja ini diserahkan secara rasmi kepada Nam Fatt Construction Sdn. Bhd untuk direalisasikan pembinaannya.

226704_218360801514958_155281547822884_850743_620846_nGambar Gereja terbesar di Asia Tenggara dalam proses pembinaan.

Sebagai Umat Islam, kita bukan ingin menghalang kebebasan beragama masyarakat yang berbilang kaum di negara ini. Tetapi, adakah wajar gereja terbesar dan tercanggih di Asia Tenggara dibina di Malaysia yang majoriti rakyatnya beragama Islam? Siapakah dalang sebenar yang meluluskan projek ini?
Advertisements

One Response

 1. hidup kita akan sesat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: